Meni

Magnetoterapija

Terapijski pulsni magnet PEMF


Nazovite 098 275 665

Pulsna magnetoterapija PEMF
– za kućnu i profesionalnu upotrebu

Najpopularniji i najprodavaniji magnetoterapijski uređaj u Europi je LaMagneto, dvokanalni model snage do 300 gaussa (2×150 gaussa), profesionalne djelotvornosti i kao takav je oprema profesionalnih korisnika u fizikalnoj rehabilitaciji, a jednostavan je za primjenu i medicinskim lacima u vlastitoj kući. Uključena su dva fleksibilna aplikatora za lokalni tretman svakog dijela tijela, na dvije zone istovremen i različitim programima.

Moguće je dokupljivanje ostalih raznih aplikatora.

magnetoterapija

Osteomat je novi magnetni podložak za tretman pulsnom (pusirajućom) magnetoterapijom za cijelo tijelo. Sastoji se od 4 dijela (modula) sa po dva ultra tanka magnetna solenoida u svakom. Materijal je vrlo ugodan i mekan na dodir ali otporan na habanje, a sama prostirka je fleksibilna i lako sklopiva. 

magnetoterapija1
magnetoterapia-osteomat-2

Pulsna magnetoterapija uz primjenu podloška za cijelo tijelo vitalizira organizam, poboljšava cirkulaciju i stanični metabolizam, potiče na bolji rad imunološki sustav, stimulira mineralizaciju kostiju i time ih učvrščuje, što je dokazano djelotvorna metoda u okviru fizikalne medicine za ublažavanje posljedica osteopenije i osteoporoze.

Već i kraće izlaganje blagotvornom učinku pulsnog magnetnog polja smanjuje viskozitet krvi, između ostalog i sprečavanjem grupiranja eritrocita i dodatno poboljšava protok krvi poboljšanjem funkcije elastičnosti krvnih žila, osobito dilatacijom arteriola. Također umanjuje bolove i smiruje upalne procese u bolnim zglobovima uz ostale brojne blagotvorne učinke. Mehanizam terapijskog djelovanja pulsnog magneta je prvenstveno u restituciji bioelektričkog potencijala staničnih membrana, poboljšavajući izmjenu tvari na staničnoj razini ali i stimulirajući resintezu ATP, unaprjeđujući općenito stanični metabolizam. 

Osim modela LaMagneto još je 8 modela pulsnih magnetoterapijskih niskofrekventnih-visokoinetnzitetnih aparata u ponudi pod I-Tech robnom markom; Mag 700 (jednokanalani, snage do 70 gaussa), Mag 2000 (dvokanalni 2×150 gauss, 1 aplikator), Mag 2000 Premium (2×150 gauss sa 2 aplikatora), lamagneto Pro

OrthoMag (jednokanalni-prijenosni – 20 gauss-a), te novi 2 kanalni modeli; LaMagneto (2×150 gauss- 2 aplikatora),  LaMagneto Pro (2×200 gauss- 2 aplikatora), LaMagneto X + Osteomat.  LaMagneto X je funkcijom kao LaMagneto Pro a jeftiniji je u kompletu u odnosu na odvojenu nabavu.

U dodatku, tu je i jedan magnetoterapijski visokofrekventni-niskointenzitetni uređaj I-Tech Mag 1000 namijenjen prvenstveno tretmanu patologije mekih tkiva. Prethodno navedeni modeli (niskofrekventni-visokoinetnzitetni, LaMagneto i drugi) su načelno više razine djelotvornosti, namijenjeni tretiranju i mekih i solidnih tkiva. Cjenik je u zasebnoj katogoriji u headeru (PC) ili meniju (mobitel).

magnetoterapija_lamagneto_primjena.jpeg

Prvi niskofrekventni/visokointenzitetni pulsni prijenosni magnet u Svijetu I-TECH ORTHOMAG!

Magnet je opremljen tankim (5mm), ergonomskim, fleksibilnim aplikatorom, praktički bez težine (100g), koji se savršeno prilagođava svakom dijelu tijela i definitvno rješava problem s rigidnošču i težinom aplikatora kakvi se koriste za niskofrekventnu magnetoterapiju. Aplikator je napravljen od biokompatibilne silikonske gume, ugodne u kontaktu s kožom.

Tu je i litijska 900 mA baterija bez memorijskog efekta koja traje 4 sata u terapijskom radu uređaja. Napajanje je i preko mrežnog adaptera i alternativno preko 12/24V punjača za osobni automobil, ali i kamion i autobus.

Upotrebljavati se možei u svakoj poziciji, stojeći, sjedeći i ležeči, i gotovo u svim situacijama, na poslu, kod kuće, na izletu u prirodi, u autu za vrijeme putovanja, za profesionalne vozače i ostale koji po prirodi posla dosta borave u raznim vozilima, a trebaju ovakvu vrstu terapije. S  OrthoMag  uređajem je jednostavno i često vrlo djelotvorno moguće tretirati razna bolna stanja, kronična i akutna, degenerativne procese poput artritisa u večim i manjim zglobovima, sindrom karpalnog tunela, razne stupnjeve degeneracija ili traume na kralježnici, kao što su artritis zglobnih hrskavica, diskus hernije, iskliznuti disk…

 

 

Orthomag content 

 

https://www.youtube.com/watch?v=Q4tKDSxP7tc

PEMF u tretmanu artroze

Bolovi u zglobovima prvi su simptomi artroze. Bol smanjuje pokretljivost, a zbog nekretanja uzrokuje gubitak snage i smanjenje mišićne mase.

Tako počinje klasični “začarani krug” u kojem simptom (bol) ograničava pokretljivost, gubi se mišićni tonus i posljedično se artritični simptomi pogoršavaju. Ovaj krug treba prekinuti!

Zbog smanjenja mase, mišići gube dio sposobnosti da apsorbiraju gravitacijski stres (kompresiju i udarce), a zglobovi sve više pate u kretanju koje je ustvari nužno prvenstveno za motorički status ali i za zdravlje ostalih tjelesnih sustava osim lokomotornog.

Progresivno pogoršanje je gotovo neizbježno. Najčešće su zahvaćeni zglobovi kojima je potrebna veća apsorpcija gravitacijskog stresa (kompresije i trenja), od strane poprečno-prugastih mišića: koljena, kukovi i kralježnični stup posebno pate od ograničenja i boli uzrokovanih ovim stanjem.

Liječenje PEMF terapijom ima za cilj smanjiti bol i odgoditi degenerativni proces a djelomično i potaknuti proces regeneracije. Liječenje PEMF terapijom traje najmanje 45-60 dana s aplikacijama od najmanje 2 sata dnevno u jednommili dva teemina po 1 sat (4 sata dnevno bilo bi još bolje i to podijeliti u nekoliko termina, poput 2 sata ujutro i 2 sata navečer). Intenzitet može se podesiti u rasponu između 30 Gauss i 70 Gauss ili naprosto koristiti predprogramirane vrijednosti.

Budući da je kronično stanje, korisno je liječenje ponavljati 2 ili 3 puta godišnje: na taj način, osim što bol drži pod kontrolom, odgađa se i degenerativni proces. Svakako je dobro kombinirati PEMF terapiju s tjelesnim vježbama koje potiču jačanje mišića u blizini područja oštećenog artrozom. Kraće dnevne vježbe praćene progresivnim povećanjem intenziteta su dobar način. Vrijedan doprinos poboljšanju mišićnog tonusa može doći i elektrostimulacijom mišića koja vam omogućuje poboljšanje mišićne snage bez opterećenja zgloba. Korištenje elektroterapije, sa strujama koje osim snage poboljšavaju i prokrvljenost te smanjuju bol, pogoduje cjelokupnom procesu rehabilitacije.

magnet_lamagneto_primjena
magnetoterapija_intenzitet

Scroll to Top