Meni

Grupni tečaj nordijskog hodanja

Grupni tečaj NH

Grupni tečaj nordijskog hodanja

Nordijsko hodanje (Nordic Walking) je aktivnost u kojoj možete uživati u svakoj životnoj dobi, sve dane u godini, na svakom mjestu, u svakom ambijentu i u svako vrijeme.

Nordijsko hodanje vodi vas u svijet bez granica. Korak po korak doći ćete neprimjetno do boljeg zdravlja, kondicije i raspoloženja.

Dvadeset godišnje iskustvo, koliko se bavimo NW, pokazalo je da rijetki mogu uz pomoć videa ili iz knjige naučiti tehniku nordijskog hodanja. Potvrda našeg stručnog i kvalitetnog rada su sada već tisuće zadovoljnih polaznika koji nakon obuke redovito hodaju sa štapovima samostalno ili u društvu.

Tečaj vodi Silvija Zoković, prof. kineziologije – osobna trenerica zdravstvene tjelovježbe i instruktorica NW sa 20 godina iskustva u edukaciji nordijskog hodanja i programiranju zdravstvene tjelovježbe.

Nordijskohodanje.hr_Tečaj nordijskog hodanje_Lunski maslinici_foto_Ivana Jelić – kopija

Nordijsko hodanje, ukoliko se provodi na pravilan način, ispunjava očekivanja:

• Zdravi način skidanja suvišnih kilograma.
• Vitkije i čvršče tijelo.
• Bolje držanje i leđa bez bolova.
• Snažnije srce i krvožilje.
• Povećanu pokretljivost zglobova.
• Smanjenu razinu stresa.
• Veću izdržljivost u svakodnevnim izazovima.
• Bolju ravnotežu u kretanju.

Škola nordijskog hodanja

U Školi nordijskog hodanja naučit ćemo Vas kako pravilno nordijski hodati za postizanje iznimnih učinaka koje ovom planetarno popularnom aktivnošću možete postići.

Samo PRAVILNA TEHNIKA hodanja je sigurna i djelotvorna.

Nakon Škole nordijskog hodanja biti ćete bogatiji za slijedeća znanja i vještine:

1. Osnovna Nordic Walking tehnika
2. Uzbrdo i nizbrdo sa štapovima
3. Doziranje opterećenja u NW
4. Opće preporuke za unapređenje zdravlja i kondicije s NW
5. Oprema za NW
6. Individualizirana evaluacija postignutog i opće preporuke za dalje

Već i ova kratka obuka omogućuje razumijevanje načina kretanja sa štapovima, a ovladavanje pravilnom tehnikom maksimizira pozitivne učinke, dok se istovremeno isključuje rizik ozljeda.

Kome je namjenjena:

• Svima koji žele unaprijediti svoje zdravlje i kondiciju.

ŠKOLA NORDIJSKOG HODANJA je program obuke namjenjen osobama koje žele unaprijediti zdravlje i kondiciju. Odličan je način da steknete vještine i znanja koja će vam omogućiti da nastavite samostalno nordijski hodati i održite trajno dobru kondiciju, pokretljivost i zdravu kralježnicu. Školu čine 2 susreta po 90 minuta a održava se u Maksimirskom parku. Cijena škole je 40 eura. Štapove vam možemo posuditi za održavanje škole.

Uvodni sat koncipiran je da usvojite osnovnu tehniku nordijskog hodanja i shvatite koncept uključivanja i gornjeg dijela tijela u hodanje: Pravilnom koordinacijom i korištenjem štapova osjetitćete kako vas štapovi potiču na bolje držanje i potiskuju prema naprijed.

Savladat ćete pravilan hvat štapa i učinkovito korištenje narukvice kao i pravilan položaj tijela i štapova pri savladavanju uzbrdice i nizbrdice.
Usavršavanjem tehnike dodajemo brzinu i amplitudu te isprobavamo mogućnosti koje pruža nordijsko u smislu povećanja intenziteta, trajanja i učastalosti bez obzira na trenutnu kondiciju i ciljeve hodanja.
Kroz svaki sat biti ćete upućeni na prikladan položaj tijela u hodu kao i vježbe sa štapovima koje iznimno učinkovito istežu leđne mišiće, opuštaju i istežu vratno rameni pojas i ostale dijelove tijela. I za kraj isprobati ćemo specifičan način hoda po asfaltu.

Ukoliko želite nabaviti odlične štapove za umjerenu cijenu pogledajte našu ponudu štapova TSL. i ILUUM.
Voditeljica je Silvija Zoković, prof. kineziologije – osobna trenerica zdravstvene tjelovježbe, promotorica i instruktorica NW.

• Prijave za tečaj: telefonski 098 463117

Za više informacija nazovite 098 463117 ili se javite na [email protected]

Scroll to Top