Meni

Uređaji za magnetoterapiju: preporuke

Uređaji za magnetoterapiju: preporuke

Uređaji za magnetoterapiju: preporuke

Magnetoterapija se ne može izvoditi bilo kojim aparatom. Kako bi bio siguran za Vas i prikladan za korištenje, uređaj za magnetoterapiju uvijek mora imati ove važne karakteristike: biti certificiran, siguran i prilagodljiv medicinski uređaj s posebnim dodacima.

Na internetu možete pronaći svakakve vrste aparata za magnetoterapiju, ali morate znati odabrati! Zato smo odlučili napisati detaljnu analizu važnih značajki kako bismo odabrali najprikladniji uređaj za magnetoterapiju za kućnu i profesionalnu upotrebu.

Magnetoterapija: koju vrstu odabrati

Važan koncept je da ne postoji uređaj koji može zadovoljiti svakog i sve potrebe u isto vrijeme i jednim uređajem.

Na tržištu postoje deseci uređaja za magnetsku terapiju različitih proizvođača. Svaki proizvođač na tržište donosi svoju filozofiju i karakteristike koje smatra “jedinstvenima” u odnosu na sve ostale.

Ona koja se definiraju kao magnetska polja, odnosno PEMF (pulsna elektromagnetska polja) već su godinama predmet istraživanja koja potvrđuju dobrobit koisnika. Magnetoterapija donosi stvarne i opipljive prednosti u borbi protiv mnogih patologija i iscrpljujućih fizičkih stanja.

Elektromagnetska polja djeluju na tijelo mehanički, električno, kemijski i magnetski, kombinirajući sve te čimbenike.

Stoga je prije odabira marke, tehničkih karakteristika i parametara najvažnije prvo razmotriti:

Mišljenje vašeg liječnika o vašoj patologiji i/ili fizičkom stanju
Proračun koji imate na raspolaganju
Vaše trenutno zdravstveno stanje
Vaš stil života
Vaša povijest bolesti
Zahvaljujući ovoj cjelovitoj slici, moći ćete krenuti prema određenom uređaju za magnetoterapiju i robnoj marki.

Odaberite uređaj prema svojim potrebama

Prepoznavanje “naših stvarnih” karakteristika i potreba ključno je za odabir između različitih modela uređaja za magnetoterapiju.

Potrebno je postaviti si nekoliko pitanja kako biste sve više sužavali izbor i konačno ispravno odabrali:

Bolujete li od neke bolesti, ali ne možete pronaći vremena za stati na terapiju?
Imate kronični zdravstveni problem ili privremenu i lokaliziranu nelagodu u određenoj točki?
Želite li počastiti samo sebe ili cijelu obitelj, uređajem korisnim u bezbrojnim stanjima većh i manjih tegoba lokomotornog aparata, koji uključuje mišiće, kosti, živce, vezivna tkiva, sve zglobove i kralježnicu?

Ako imate višestruke patologije, pobrinite se da uređaj za magnetoterapiju ima dva neovisna kanala. Ova značajka će vam omogućiti da liječite dvije patologije u isto vrijeme i skratite vrijeme provedeno u tretmanu.

Ako je za cijelu obitelj, uređaj koji ima brojne programe, intenzitete i frekvencije moći će zadovoljiti potrebe svih članova.

S druge strane, ako često putujete zbog posla, vozite mnogo sati ili stalno na neki drugi način putujete, potreban vam je prijenosan uređaj. Proizvod koji također može raditi na baterije i može se puniti niz svakog izvora i u bilo kojoj zemlji u kojoj putujete. Nećete morati prekidati svoje aktivnosti da biste dobili terapiju.

Prijenosni uređaj za magnetoterapiju
Ako će magnetoterapiju uglavnom koristiti starija osoba koja ne može dobiti pomoć, bolje je odabrati vrlo jednostavan aparat, s nekoliko tipki i programima koji se lako aktiviraju.

Sada shvaćate da pravi izbor uključuje prvo utvrđivanje vaših potreba, navika, načina života i općeg zdravstvenog stanja.

Pogledajmo zajedno sljedeću točku.

Tehničke karakteristike uređaja

Uređaj za magnetoterapiju mora se ocijeniti i s konstruktivnog gledišta i s gledišta emisije magnetskog polja. Govorit ćemo o nekim važnijim parametrima koje treba uzeti u obzir.

Intenzitet

Intenzitet je snaga magnetskog polja i najčešće se izražava u gaussima ili teslima (mikro teslima). Važno je imati na umu da se povećanjem intenziteta ne smanjuje vrijeme terapije. Te dvije stvari nisu direktno povezane.

Umjesto toga, ono što je važno razumjeti jest da su, ovisno o vrsti patologije, neke vrijednosti intenziteta prikladnije od drugih.

Uzmimo primjer:

Za liječenje prijeloma koji teško zacjeljuju potreban je visok magnetski intenzitet kako bi bio učinkovit.

Ako uzmemo vrijednosti usvojene za program “lomova – fraktura” uređaja LaMagneto kao referencu, intenzitet će biti 80 gaussa.

Intenzitet magnetskih polja frakture

Share:
blog

Povezani članci

Commodo elementum, sed imperdiet nunc euismod etiam aliquet viverra enim. Adipiscing nunc condimentum risus id. Aquam mattis magna facilisi

Scroll to Top