Meni

Nordijsko hodanje

Bolje zdravlje i izniman doživljaj kao poklon?

nazovite 098 463117

Nordijsko hodanje poklon bon
Nordijsko3

Tečaj nordijskog hodanja

Za sve koji žele upoznati nordijsko hodanje preporučamo tečaj na kojem ćete naučiti zdravstveno učinkovitu tehniku i shvatiti bit ovog načina kretanja. Ohrabreni uspjehom, krenuti ćete samostalno ili u odabranom društvu osvajati kilometre zdravlja i zadovoljstva.

TEČAJ NORDIJSKOG HODANJA je program obuke namijenjen osobama koje žele unaprijediti zdravlje i kondiciju.

Odličan je način da steknete vještine i znanja koja će vam omogućiti da nastavite samostalno nordijski hodati i održite trajno dobru kondiciju, pokretljivost i zdravu kralježnicu. Školu čine 2 susreta po 90 minuta, a održava se u Maksimirskom parku. 

Cijena tečaja je 40 eura. Štapove vam možemo posuditi za poduku.

Uvodni sat koncipiran je da usvojite osnovnu tehniku nordijskog hodanja i shvatite koncept uključivanja i gornjeg dijela tijela u hodanje. Pravilnim korištenjem štapova osjetit ćete kako vas štapovi potiču na bolje držanje i potiskuju prema naprijed.

Savladat ćete pravilan hvat štapa i učinkovito korištenje narukvice, kao i pravilan položaj tijela i štapova pri savladavanju uzbrdice i nizbrdice.
Usavršavanjem tehnike dodajemo brzinu i amplitudu te isprobavamo mogućnosti koje pruža nordijsko, u smislu povećanja intenziteta, trajanja i učestalosti bez obzira na trenutnu kondiciju i ciljeve hodanja.

Tjelovježba za stvarni svijet

Da bi se bavili nordijskim hodanjem trebate ispuniti samo jedan uvjet: biti ono što jeste. Bili mlađi ili stariji, «talentirani za sport» ili «antitalenti», zdravi ili pomalo »načeti», sposobnost hodanja kao osnovnog oblika kretanja potrebna je svima. «Hodanjem na četiri noge» u kretanje se uključuju i mišići gornjeg dijela tijela, a istovremeno se rasterećuju zglobovi ispod ramenog pojasa. Zbog toga je nordijsko hodanje zdravstveno i kondicijski učinkovitije, a subjektivno se doživljava kao manje naporno zbog točke četiri oslonca i smanjenog utjecaja gravitacije.

Kroz 20 godišnje iskustvo u radu sa svim dobnim skupinama, pokazalo se da osobite koristi od hodanja sa štapovima imaju osobe sa bolnim leđima i zglobovima kukova, koljena, dijabetičari, osobe s viškom kilograma, slabije pokretni, kod problema ravnoteže, oboljeli od Parkinsonove bolesti….i svi koji vole prirodu i kretanje na otvorenom.

škola nordijskog hodanja
Scroll to Top